«ТИШКОМ-НИШКОМ» – НЕВЖЕ ЦЕ СТАЛО НОРМОЮ ДЛЯ ШОСТКИНСЬКОЇ МЕРІЇ ПІД КЕРІВНИЦТВОМ МИКОЛИ НОГИ?

Автор
В'ячеслав Павленко | 13:27, 29.07.2018
 Поділитися

Поділитися в

          Медична реформа, яка запропонована Урядом нашої держави вже відбувається і в нашому місті.

      На сесії Шосткинської міської ради, яка відбулася у червні цього року депутати утворили Комунальне некомерційне підприємство «Шосткинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Шосткинської міської ради. Тепер можна сподіватись, що і процес підписання декларацій з дільничними лікарями розкрутить механізм «гроші ходять за пацієнтом» тощо.

       Але несподівано для громади відбулося призначення на посаду директором цього Центру Олександра Жука. Мер Шостки, Микола Нога своїм розпорядженням від 22 червня цього року, його призначив на цю посаду.

  В чому полягала несподіванка? Відповім. Олександр Жук відомий у нашому місті як лікар-психіатр-нарколог. В Шосткинській ЦРЛ є посада заступника головного лікаря з поліклінічного розподілу роботи, яку обіймає Олександр Пушко. З цього виходить, що вже є кандидат для конкурсу на цю посаду. Але вийшло зовсім по-іншому, як то кажуть, «по-мерському».

  Чи відповідають дії мера Шостки Миколи Ноги вимогам діючого законодавства з медичної реформи – спробували з’ясувати журналісти Всеукраїнської інформаційної агенції «Журналісти проти корупції». Було зроблено журналістський запит до міської ради і отримані відповідні наявній ситуації копії документів.

  Проаналізувавши ці документи стало вочевидь – є порушення  діючого законодавства. Чи діючий мер Микола Нога тишком-нишком, уникаючи проведення конкурсу вже призначив  керівником Шосткинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги свого протеже – Олександра Жука, чи нашого мера хтось тишком-нишком підставив? З’ясовував це журналіст В’ячеслав Павленко, який подав скаргу на ім’я мера, в якій вимагав привести кадрове питання в Центрі у відповідність до діючого законодавства та розглянути скаргу у присутності журналіста. Для зручності журналіст В’ячеслав Павленко також надав номери своїх мобільних телефонів та електронну адресу для зворотного зв’язку.

   Але в мерії розгляд скарги відбувся тишком-нишком.     

 25 липня цього року о 14 год. 15 хв. журналіст В’ячеслав Павленко отримує на свою електронну адресу відповідь на його скаргу. І після цього, майже через дві години з електронної адреси Шосткинської мерії (15.55 год.), журналісту та відомому юристу В’ячеславу Павленку на його електронну адресу надійшло запрошення прибути для розгляду поданої ним скарги… в 17.00 год. цього ж дня. Але дане запрошення В’ячеслав Павленко побачив вже пізно увечері разом із іншим запрошенням прибути в мерію наступного дня до 12.00 год. для розгляду поданої ним скарги.

  Дуже оперативно, але якось нескоординовано.

 Якби в мерії не заощаджували на мобільному зв’язку, то о 16.00 год. передзвонили би журналісту В’ячеславу Павленку на його мобільний телефон та узгодили його присутність. Чи може в Шосткинській мерії не вбачають сенсу для спілкування наживо з відомим юристом? Хоча, таке спілкування було б тільки на користь громади та охороні здоров’я людей.

  Наприкінці можна зробити висновок. Конкурсу на посаду керівника Шосткинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги не було. Чи буде конкурс – в мерії, під час зустрічі з журналістом В’ячеславом Павленком, заступник мера Ніна Сіваєва та начальник юридичного відділу Алла Скляр. повідомити не змогли. Але якщо буде – то обіцяли повідомити журналіста В’ячеслава Павленка, в якій спосіб, ви напевно здогадуєтесь.

  Чи можуть виникнути проблеми у тимчасово призначеного керівника цього центру? Так, можуть. І це може бути використано адмінресурсом для тиску на виконуючого обов’язки керівника Центру, Олександра Жука.

  Лікарі, зазвичай, щирі та добрі особистості. Їх піклування про людей згідно клятви Гіппократа, не повинно перешкоджатися такими адміністративними «закладками» попередніх незаконних дій, які вочевидь є «мінами уповільненої дії», закладеними під охорону здоров’я громадян.

Фото з сайту Шосткинської міської ради та Інтернету

Останні публікації автора

Нагору