СУД ПО СТЕНЬКО. ПРОДОВЖЕННЯ… ВІДБУДЕТЬСЯ ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ

Автор
В'ячеслав Павленко | 20:47, 11.01.2020
 Поділитися

Поділитися в

З офіційного сайту Сумського апеляційного суду відомо, що розгляд справи за апеляційною скаргою прокуратури на рішення  Шосткинського міськрайонного суду Сумської області по справі щодо стягнення із Світлани СТЕНЬКО на користь держави збитки в сумі більше 9 тис. грн., пов’язаних з незаконним звільненням працівника з роботи, відбудеться 16 січня 2020 року о 13.00 год.

Нагадаю, що в січні 2017 року Світлана СТЕНЬКО видала накази про звільнення з роботи двох працівниць комунального закладу, але ці накази судами першої та апеляційної інстанції були визнані незаконними.

Внаслідок виплати двом працівницям середнього заробітку за вимушений прогул, комунальній установі були завдані збитки.

Оскільки керівником установи є Світлана СТЕНЬКО, тому прокуратура в інтересах Сумської обласної ради подала позов до суду, щоб стягнути з керівника завдані збитки. 

Позиція Сумської обласної ради в цій справі є незрозумілою: не орган державної влади звернувся до суду, а прокуратура змушена була це зробити замість нього.

12 листопада 2019 року суддя Шосткинського міськрайонного суду Олена ЄВДОКІМОВА позов прокурора відносно Світлани СТЕНЬКО залишила без розгляду.

В своєму рішення суд зазначив, що прокурор не може звертатися до суду для захисту інтересів держави. 

Нонсенс? Нехай і далі керівники комунальних підприємств “чудять”, тобто, порушують права працівників та законодавство?

Сподіваюся, що суд апеляційної інстанції розставить усі точки над «і» та прийме законне рішення.

Продовжуючи розповідь про діяльність Світлани СТЕНЬКО на посаді керівника комунальної установи зазначаю, що незаконне звільнення двох працівниць у 2017 році не було поодиноким фактом. До цього вона звільнила з роботи працівницю, яка перебувала у декретній відпустці. Але працівниця в суді відстояла свої права, внаслідок чого незаконний наказ, виданий Світланою СТЕНЬКО, скасований судом.

Виникає з цього приводу запитання: незаконні накази Світлана СТЕНЬКО видає навмисно чи через свою необізнаність у законодавстві?

Якщо через необізнаність, тоді виникає ще одне запитання: для чого тоді в комунальній установі працює юрист? Чи може Світлана СТЕНЬКО не прислуховується до порад юриста?

З власних журналістських джерел відомо, що не кожного разу вона брала до уваги думку юриста. Наслідки цього я навів вище.

А може вона, Світлана СТЕНЬКО, навмисно видає накази, які потім суд визнає незаконними та скасовує їх? Якщо це правда, тоді це жах!

І куди дивляться її керівники? Чи може вона відчуває «дах» від своїх «покровителів»? 

Ось дізнатися б, хто ці «покровителі». 

Надайте відповідь, Світлана СТЕНЬКО, тому що суспільство бажає знати про це. 

Протягом кількох років на вустах у шосткинської громади «висить» тема про діагностичний центр та її «компетентного» керівника Світлану СТЕНЬКО. Наче місцева «зірка», правда? 

Авжеж… 

Якщо є великий інтерес з боку громадськості, а справа СТЕНЬКО має значний суспільний інтерес, адже в ній розглядається питання завдання збитків державі посадовою особою, порушено клопотання щодо проведення онлайн-трансляції судового засідання апеляційного суду у мережі Інтернет, щоб розгляд справи бачила вся Україна.  Наболіле питання містян ще й у тому, що Світлана СТЕНЬКО має чимало рішень суду не на її користь, але чомусь продовжує очолювати діагностичний центр, ніби вона є вище закону, а її безкарність і вседозволеність вбиває у громадян віру у правосуддя.    

 Закон – ОДИН ДЛЯ ВСІХ!

Останні публікації автора

Нагору