СТИХІЙНА ТОРГІВЛЯ ІСНУВАТИМЕ ДОТИ, ДОКИ Є ІМІТАЦІЯ БОРОТЬБИ З НЕЮ

Автор
В'ячеслав Павленко | 21:55, 24.05.2018
 Поділитися

Поділитися в

        Не є секретом для містян Шостки, що усі питання життєдіяльності нашого міста «рішаються» переважно в одному кабінеті мерії – у кабінеті міського голови Шостки Миколи Ноги. І таке «рішалово» триває більше 15-ти останніх років.

         Ось і зараз, депутати Шосткинської міської ради занепокоєні станом справ на комунальному підприємстві «Шосткинський ринок» (так званий – речовий ринок), який очолює Георгій Снітко.

         Занепокоєність депутатського корпусу викликана тим, що очільник речового ринку відверто ігнорує Закон, а разом з ним і представників виборців – депутатів міської ради.

         Протягом 9-ти останніх місяців таке ігнорування особливо помітне.

         Але інтереси громади –для народних обранців на першому місці. Тому й було вирішено на засіданні тимчасової комісії з торгівлі провести виїзну перевірку комунального ринку.

     Вранці 23 травня цього року народні обранці на чолі з головою тимчасової комісії з торгівлі, депутатом міської ради ТЕТЯНОЮ ТУПІКОВОЮ, депутатами міської ради ОЛЬГОЮ ШАБЕЛЬНИКОВОЮ, ВІКТОРОМ МОЗОЛЕВСЬКИМ, ІЛЬХАМОМ ЗЕЙНАЛОВИМ, представниками Держпродспоживслужби ТЕТЯНОЮ ВОРОНОЮ та НАДІЄЮ РОМАНЧЕНКО, спеціалістом з ДСНС, секретарем міської ради ОЛЕНОЮ ЧАНЦЕВОЮ-КОВАЛЕНКО і представниками ЗМІ, вирушили на перевірку. Почалась перевірка на стихійному ринку, який утворили наші містяни поблизу розважального центру «Орфей» (біля колишнього БК Жданова). А керівництво речового ринку тільки й раділо від такого «доброго сусідства», тому що відразу «побігло» збирати «данину» у вигляді «містового» з продавців розсади, які «облюбовали» собі територію біля «Орфею». Добре, що хоч керівництво речового ринку взялося видавати «торгашам-стихійникам» квитанції про сплату ними ринкового збору. На відео все видно і чутно, як «стихійники» розказують про свою торгівлю.

          Не тільки стихійна торгівля шокувала народних обранців. Вони були не в захваті і від того, що власники легкових автомобілів «облюбовали» паркову зону біля «Орфею». Якби можна було, мабуть би й на бруківку заїжджали б. На момент перевірки було нараховано більше 10-ти автомобілів, які комфортно «розташувалися» у парковій зоні. І потрапили туди автомобілі – через відкриті ворота вже іншого ринку – ТОВ «Торговий ряд», яким керує Владислав Марин.

         Ледь проминувши ворота ринку «Торговий ряд» представники тимчасової комісії наткнулися на продавців молочних продуктів. І знову були виявлені численні порушення діючого законодавства, особливо в частині дотримання санітарії (проходження лабораторних досліджень) та сплати «містового». На сплату «містового» й було звернуто особливу увагу, тому що «квиточки» про його сплату майже ніде не обліковуються, що може свідчити про те, що гроші «пливуть» поза обліком.

          Окрім цього, територія, на якій «приторговують» молочними продуктами, у більшості, мешканці з прилеглих до Шостки сіл, є парковою зоною і не належить ТОВ «Торговий ряд», що підтверджується відповідними державними документами. Про що добре відомо керівництву ТОВ «Торговий ряд».

          Подальша перевірка «привела» членів тимчасової комісії до ринкової території, так званого «Шанхаю», де знову було виявлено порушення діючого законодавства. Зокрема з торгуючих брали сплату ринкового збору та надавали послуги з електропостачання на території, яка не належить цьому ринку. Нонсенс? А хіба ні?

           Тут також були виявлені численні факти порушення санітарного законодавства та фінансової дисципліни.

           Поки тимчасова комісія готує висновок який обіцяла оприлюднити дозволю собі висловити неофіційну власну точку зору.

           Стихійна торгівля, почну саме з неї – це проблема з проблем для нашого міста. Ні для кого не є секретом, що «рішалово» у нашому місті здійснюється через «нього». Що він скаже, так і буде. Але цього вже не можна далі терпіти.

           Законодавство про місцеве самоврядування чітко обумовило функції представника громади, яким є МІСЬКИЙ ГОЛОВА.

           Якби була у нього (Миколи Ноги) чітка та принципова позиція у питанні викорінення стихійної торгівлі у нашому місті, повірте, проблеми не було б взагалі.

           Допоки МИКОЛА ПЕТРОВИЧ імітуватиме турботу про людей, і коли конкретно візьметься вирішувати їх проблеми? Очікую, що на дане запитання все ж таки нададуть ґрунтовну відповідь.

           Сподіваюсь, що після згаданої перевірки та отриманих висновків нашому меру «відкриються очі». Бо терпець може увірватися. І тоді краще потихеньку скласти свій мандат і поїхати на мопедці на відпочинок у Пиротчине.

 

 

 

Останні публікації автора

Нагору