ПОДАЛІ ВІД ЛЮДЕЙ…. ШТОГРИН «СПРЯТАВ» ОНКОЛОГА?!

Автор
В'ячеслав Павленко | 12:23, 26.02.2019
 Поділитися

Поділитися в

       Однією з глобальних проблем держави і нашого міста, зокрема, є надання медичної допомоги онкохворим людям. Це гарантовано законом.

Серед багатьох чинників, ініціюючих дані захворювання, на першому місці – це забруднення навколишнього середовища, неякісне харчування, тощо. Що  для нашого міста хіміків є дійсно болісною проблемою! Десятки років хімічні заводи нашого міста забруднювали та загазовували довкілля. Попри всі «відмовки» керівництва підприємств наші городяни, як  то кажуть, на власному здоров’ї або навпаки, відчувають ці наслідки протягом десятиліть.

Велика кількість громадян нашого міста страждають на різні форми онкологічних захворювань, що підтверджується не тільки статистичними  даними,  а й інформацією від лікарів та народних обранців.

Звідси виникає питання: чи на належному рівні  ведеться  профілактика та надання медичної допомоги онкохворим нашого міста? Очевидно,  що більшість з нас відповість тверде  «Ні! Але тому так?».

Але чому, так? Що чи хто не сприяє або не хоче сприяти вирішенню цього питання?!

Опитання наших городян тільки підтвердило мою думку.

Спробуємо розібратися та дізнатися про  нюанси цієї проблеми.

Містянам відомо, що медична допомога онкохворим надається лікарями Шосткинської центральної лікарні, здійснюючими прийом у приміщенні поліклініки № 1.

Чому ж люди невдоволені роботою лікарів-онкологів? Тому що обмаль  часу виділяється для самого «прийому» хворих, незважаючи на те, що до цих лікарів зазвичай, величезні черги.

При вивченні відомостей, наданих на мій запит головним лікарем Шосткинської ЦРЛ Олегом ШТОГРИНИМ виявив доволі цікавий факт: на 0,25 ст. на посаді лікаря хірурга-онколога ще працює Таїсія КОЛЕСНИКОВА.

Взагалі, хтось з містян чув про це? Вважаю, що більшості містян цей факт є невідомим!

Мною було з’ясовано, що Таїсія КОЛЕСНИКОВА здійснює прийом онкохворих…. в інформаційно-аналітичному відділі Шосткинської ЦРЛ, який знаходиться у дев’ятиповерхівці по вул. Прорізній, 12, з протилежної сторони станції переливання крові.

На вивісці її кабінету зазначено: «Лікар-консультант хірург-онколог Колесникова Л.Д. час прийому з 10-00 до 12-00 щоденно». У відповіді головного лікаря жодного слова не зазначено про «консультанта».

Водночас, прийом пацієнтів здійснюється в умовах, які майже зовсім не відповідають санітарним вимогам. До того ж, на час відвідування робочого місця цього лікаря, медична сестра в кабінеті була відсутня, бо якщо в кабінеті ще буде знаходиться пацієнт, то їй, медсестрі, майже прийдеться сидіти у нього на колінах, бо місця у кабінеті зовсім обмаль.

Лікарська кушетка зроблена для «відводу очей», бо вона не зовсім зручна для використання.

Під час спілкування з цього приводу з Таїсією КОЛЕСНИКОВОЮ, остання повідомила, що про неї обізнані усі завідувачі відділень шосткинської лікарні. На запитання: «Населенню про те, що Ви консультуєте пацієнтів, відомо?,- остання відповіла, що їй про це невідомо».

Як ви думаєте: це зроблено «умисно» чи з безвідповідальності та байдужості?! Дане питання я адресую особисто Олегу ШТОГРИНУ, який  повинен здійснюваати контроль за роботою своїх підлеглих, особливо коли це стосується надання медичної допомоги онкохворим людям.

Безвідповідальність головного лікаря шосткинської лікарні викликає у суспільства глибоке обурення. На часі, коли десятки тисяч людей страждають від онкологічних захворювань і ця проблема є  загальнодержавною, Олег ШТОГРИН мабуть «покращує» показники в боротьбі з даним  захворюваннями шляхом «приховування» та не  розповсюдження інформаціі про лікаря-онколога Таїсії КОЛЕСНИКОВОЇ від шосткинців. Але кошти з державного або місцевого бюджетів на заробітну плату даному лікарю витрачаються справно, які вона й отримує.

 

 P.S.     На час виходу публікації головний лікар Шосткинської ЦРЛ Олег ШТОГРИН був у відрядженні, тому на наступний день після виходу публікації, тобто 27 лютого ц.р. звернувся до нього за коментарями і дізнався, що лікаря-хірурга-онколога Таїсію КОЛЕСНИКОВУ він звільнив від виконання цих обов’язків з 01 березня 2019 р.

         

Фото з сайту Шосткинської ЦРЛ

Останні публікації автора

Нагору