ЧОМУ В «ПЛЮСІ» НЕ ВИПЛАЧУЮТЬ МІНІМАЛКУ?

Автор
В'ячеслав Павленко | 11:28, 28.03.2019
 Поділитися

Поділитися в

         У нашому місті працює ТОВ «Плюс ЛТД», співзасновником якого є Юрій ГРИЦЕНКО.

   Наприкінці минулого року працівники цього Товариства зіткнулися з проблемою: їм не нараховували субсидію з причини не виплати мінімальної заробітної плати, хоча єдиний соціальний внесок сплачувався роботодавцем у повному обсязі.

Після розголосу цього питання та втручанню представників ЗМІ, роботодавець звернувся до комісії управління соцзабезпечення міської ради, внаслідок чого працівникам нарахували субсидію.

Оскільки Юрій ГРИЦЕНКО є членом виконкому, тому нещодавно звернувся до нього з питанням з приводу прийняття виконкомом рішення про збільшення кількості підписів на підтримку електронних петицій.

Під час цієї розмови також поцікавився, чи виплачується зараз працівникам ТОВ «Плюс ЛТД» мінімальна заробітна плата?! На що Юрій ГРИЦЕНКО відповів, що мінімальна заробітна плата не виплачується, тому що не достатні обсяги виробництва, і робітники отримують заробітну плату за фактично відпрацьований робочий час, в розмірі близько 3000 гривень на руки щомісяця.

Мною було з’ясовано, що фактично робітники ТОВ «Плюс ЛТД» отримують щомісяця на руки 2200-2500 гривень, але не 3000 гривень.

Законодавством встановлена мінімальна заробітна плата в розмірі 4173 грн.

Окрім цього, на засіданні виконкому міської ради, яке відбулося 27 березня цього року, начальник управління економіки Дар’я ГРЕБЕНЮК повідомила про зростання обсягів виробництва також і на ТОВ «Плюс ЛТД» на 122,7%, що було підтверджено й при вивченні Звіту соціально-економічного розвитку м. Шостка за 2018 р.

         Якраз запровадження у Товаристві не повного робочого дня (7 годин замість 8), та не повного робочого тижня (4 дні замість 5), на мою думку, мабуть «сприяло» зростанню обсягів виробництва в ТОВ «Плюс ЛТД».

        У робітників Товариства появився один вільний день на тиждень, який вони можуть використати для праці на іншому підприємстві. Тому що рівень отримуваної заробітної плати на Товаристві, завдяки запровадженим «інноваціям», не збільшується, а навпаки, зменшується.

         Чи може Юрій ГРИЦЕНКО соромиться та не бажає поділитися своїм досвідом, як за рахунок зменшення заробітної плати збільшується обсяг виробництва?

 

        

 

 

 

 

 Фото з Інтернету

Останні публікації автора

Нагору