А ЗАРПЛАТА НАМ БУДЕ???

Автор
В'ячеслав Павленко | 09:36, 5.10.2019
 Поділитися

Поділитися в

       З таким риторичним питанням звертаються до мене працівники центральної районної лікарні, дитячої лікарні та стоматологічної поліклініки. А це, до речі, комунальні медичні заклади Шосткинської міської ради.

         Якраз в цих закладах є заборгованість по виплаті працівникам заробітної плати.

      «Крохі» тієї зарплати, які декілька днів їм було виплачено не додали радості в їх очах: люди отримали майже по 250 грн. за серпень поточного року та по 10% вересневої зарплати, хоча, на дворі вже почався жовтень місяць.

          Кошти державної субвенції розраховані не в повному обсязі: деяку частку зарплати виплачують з місцевого бюджету.

Характерно те, що і в минулі роки відбувалося аналогічне, але потім їздили та «вибивали» кошти, щоб їх вистачило до кінця року. А в цьому році такого поки що не відбулося – коштів ніхто не «добавляє».

Можливо даний факт не був врахований керівництвом зазначених закладів, коли розподілялися зарплатні кошти державної субвенції?

Я маю на увазі про виплату надбавок, як то кажуть серед працівників «процентів», премій тощо.

         Кадрове питання є теж наболілим в діяльності комунальних установ.

         У 2019 р. з Шосткинської ЦРЛ було звільнено 61 працівника, але в той же час було прийнято 13 осіб.

         З дитячої лікарні було звільнено 16 працівників, прийнято 5 осіб.

         Стоматологічну поліклініку покинули 8 працівників, але на їх місце прийняли 3 осіб.

         Але не все так добре в діяльності зазначених установ.

         Працівники Шосткинської ЦРЛ тихцем, щоб начальство не почуло, обурюються, що їм не платять за роботу за понад нормований робочий час.

          Тобто, люди відпрацювали більше місячної норми, звісно, що не з власної ініціативи, а за вказівкою керівництва лікарні, але їм за це коштів не нарахували, відповідно, що й не заплатили. Ці подробиці мені стали відомі з власних джерел. Питання до Олега ШТОГРИНА та Миколи НОГИ: невже це правда? Невже у нас у Шостку повернулося кріпацтво у сучасній інтерпретації, коли люди «німі на панщину ідуть» і навіть бояться відкрито протестувати проти порушення своїх трудових прав?!!

Люди чекають від Вас відповіді на це запитання, а також і на головне: коли ж працівники комунальних медичних установ будуть отримувати своєчасно та у повному розмірі заробітну плату?

 P.S. В усьому світі лікарі і медсестри – шановані громадяни і високооплачувані працівники, адже вони охоронці нашого життя. Наших медиків із задоволенням беруть на роботу в Європі – саме як медиків, за профілем! Не дивно, що в Україні вже відчувається дефіцит лікарів і медсестер: вони просто виїздять туди, де краще. В цих умовах місцева влада і керівники медичних закладів мали б на руках носити кожного лікаря, кожну медсестричку, робити все, щоб вони не кинули цю морально і матеріально невдячну справу, щоб залишилися вдома, заради життя старих і малих… Але ні, чомусь начальство ставиться до лікарів, як до бидла…

         

Останні публікації автора

Нагору